Ruoka

Sari Häkkisen tutkimukset paljastavat, miksi marjat kannattaa syödä kokonaan

MT Plus Ruoka 09.09.2018

Marjoista väitellyt Sari Häkkinen kannustaa käyttämään marjoja rohkeasti ja kokonaan, kuoria ja siemeniä unohtamatta.

Juho Leskinen
Sari Häkkinen kaipaa muutosta suomalaisten marjansyöntiin. Hän on ryhtynyt suomalaisen Roberts Berrie -marjajuomien tuote-esittelijäksi ja tieteelliseksi asiantuntijaksi.

Kaikkihan me sen tiedämme: marjat ovat terveellisiä. Mutta miksi? Ensimmäisenä tulee mieleen paljon toitotetut vitamiinit. Marjoissa on kuitenkin myös vaikka mitä muuta arvokasta, kuten mineraaleja, kuituja, rasvahappoja ja tuhansia erilaisia polyfenoliyhdisteitä marjoista väitöskirjansa tehnyt Sari Häkkinen kertoo.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT