Ruoka

Lihansyönti ei ole vähentynyt, vaikka kolmannes välttää punaista lihaa

Nuorista jo lähes puolet sanoo välttävänsä punaisen lihan syöntiä eettisistä tai ekologisista syistä.
Jukka Pasonen
Suosituimmat kotiruuat ovat vaihdelleet. Kärjessä on nyt broileri.

TNS Kantar on tutkinut suomalaisten ruokavalioita ja ruuan kulutusta. Tutkimusten mukaan kolme neljästä sanoo syövänsä lihaa hyvällä omallatunnolla ja pitää lihaa hyvänä ja terveellisenä ruokana.

Tämä näkyy myös kulutustilastoissa. Viime vuonna suomalaiset söivät lihaa enemmän kuin koskaan.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Löytyvätkö nämä tuotteet ostoskoristasi? K-ryhmä listasi ensi vuoden 15 nousijaa

K-ryhmän myynti osoittaa selvin luvuin kotimaisen suosion kasvun korona-aikana

Neljän ruokayrityksen vientirinki oli tammikuussa jo lähtökuopissa Hongkongiin – "Nyt odotamme Kiinassa uudenvuoden juhlinnan päättymistä", sanoo Snellmanin vientivastaava

Söin täällä: Suomalainen hevonen tekee viimeisen palveluksensa herkkusuun lautasella