Ruoka

Musta pätkälaku taipuu moneen – nyt tavoitteena Louis Vuittonin muotihuone Pariisissa

MT Plus Ruoka 07.01.2019 Kouvola

"Meille ei ole koskaan ollut ongelma se, ettei jotakin ole vielä tehty. Me voimme tehdä", lakutehtailija Timo Nisula sanoo Kouvolan Lakritsista, jonka juuret ovat Karjalassa.

Sanne Katainen
"Kun käytetään aikaa, rakkautta ja hyviä raaka-aineita, siitä vain tulee hyvä! Mutta lakritsin tekeminen ei ole helppoa. Esimerkiksi luomuvehnäjauho ei käy, ja reseptiä joudutaan fiksaamaan joka vuoden sadon mukaan", Timo Nisula kertoo lakritsipiippujen äärellä. Jauhot ostetaan Fazerilta.
Sanne Katainen
Hienostunutta käsilaukkua toivotaan tunnetun muotitalon valikoimaan.
Hienostunutta käsilaukkua toivotaan tunnetun muotitalon valikoimaan.
Sanne Katainen
Timo Nisulan ja muotoilija Eero Aarnion yhteistyöstä syntyi leikkisä Kummitus-rasia.
Timo Nisulan ja muotoilija Eero Aarnion yhteistyöstä syntyi leikkisä Kummitus-rasia.
Sanne Katainen
Tästä pökäleestä muotoillaan käsin lakritsipiippuja.
Tästä pökäleestä muotoillaan käsin lakritsipiippuja.

Musta pätkälaku ja muotitalo Louis Vuitton.

Eipä heti tule mieleen, että niillä olisi mitään yhteistä. Eikä vielä olekaan, mutta "lakutehtailija" Timo Nisulan tavoitteet ovatkin tavallista korkeammalla.

"Ajattelin, että jos me kerran voimme tehdä designia, voimme tehdä myös fashionia", Nisula sanoo.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT