Ruoka

Lääkärin palsta: Normaalisti kitkerä maku on merkki myrkyllisyydestä, mutta miksi kahvin voimakas maku sitten lisää kulutusta?

MT Plus Ruoka 13.01.2019

Englantilais-australialaiset tutkijat ovat perehtyneet perinnölliseen herkkyyteen maistaa kofeiinin kitkeryys.

Jukka Pasonen
Yleensä kitkeryys on merkki myrkyllisyydestä, mutta kahvin kohdalla on toisin.

Kitkerää makua pidetään yleensä epämiellyttävänä ja merkkinä kasvin tai muun ravintoaineen myrkyllisyydestä. Englantilais-australialaiset tutkijat osoittivat laajaa biopankkiaineistoa käyttäen, että perinnöllinen herkkyys maistaa kofeiinin kitkeryys voimakkaana ei johda kahvin välttämiseen vaan päinvastoin lisää kahvin kulutusta. Teetä ja alkoholia kitkeryydelle herkät pyrkivät välttämään.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT