Ruoka

Insinööri kehitti viljelystä vauhtilajin: Satoa korjataan neljästi viikossa

Siinä missä Samuli Laurikaisen isä korjaa pellolta yhden sadon vuodessa, Samuli tuottaa siemenistä neljä satoa viikossa. Tarvitaan vain siemenet, vettä ja oikeaa tekniikkaa.
Vesa Laitinen
"Versot kasvavat siemenestä, ihan niin kuin ihmisetkin", virnuilee Samuli Laurikainen. Kasvuun tarvitaan vain vettä ja valoa.

"Peruna on uusi trendikasvi Euroopassa, se tuli tänne vasta 1700-luvulla. Nämä ovat vanhoja perinnekasveja. Kaikenlaisia muotivirtauksia tulee, mutta perinteistä on pidettävä kiinni", veistelee henkselihousuihin pukeutunut kikkaraviiksinen Samuli Laurikainen ja viittaa viljelykasveihinsa.

Haluatko jatkaa lukemista?
MTPLUS-artikkelit ovat vain tilaajille. Jos haluat jatkaa lukemista, tilaa kahden viikon maksuton koejakso alla olevasta linkistä. Saat käyttöösi kaikki digipalvelut sekä näköislehden.
Kokeile 2 viikkoa maksutta
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta?
Aktivoi tunnuksesi
Haluatko jatkaa lukemista?
MTPLUS-artikkelit ovat vain tilaajille. Jos haluat jatkaa lukemista, tilaa kahden viikon maksuton koejakso alla olevasta linkistä. Saat käyttöösi kaikki digipalvelut sekä näköislehden.
Kokeile 2 viikkoa maksutta
Vai oletko jo tilaaja, mutta et ole aktivoinut lukuoikeutta?
Aktivoi lukuoikeus
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pihvin alkuperää ei pian tarvitse kysyä ravintolassa erikseen – Ensi viikosta alkaen se on ilmoitettava

Biojätteestäsi löytyy aarre: Käytetyt kahvinporot voivat korvata palmuöljyn

Snellman lähtee mukaan ravintolabisnekseen – Uusi paniniravintola aukeaa Tampereelle

Linkosuon Leipomo lähtee valloittamaan Kiinaa ruis- ja kaurasipseillään: "Kiinnostus on jo nyt ollut suurta"

Mainos: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!