Insinööri kehitti viljelystä vauhtilajin: Satoa korjataan neljästi viikossa - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Ruoka

Insinööri kehitti viljelystä vauhtilajin: Satoa korjataan neljästi viikossa

Siinä missä Samuli Laurikaisen isä korjaa pellolta yhden sadon vuodessa, Samuli tuottaa siemenistä neljä satoa viikossa. Tarvitaan vain siemenet, vettä ja oikeaa tekniikkaa.
Vesa Laitinen
"Versot kasvavat siemenestä, ihan niin kuin ihmisetkin", virnuilee Samuli Laurikainen. Kasvuun tarvitaan vain vettä ja valoa.

"Peruna on uusi trendikasvi Euroopassa, se tuli tänne vasta 1700-luvulla. Nämä ovat vanhoja perinnekasveja. Kaikenlaisia muotivirtauksia tulee, mutta perinteistä on pidettävä kiinni", veistelee henkselihousuihin pukeutunut kikkaraviiksinen Samuli Laurikainen ja viittaa viljelykasveihinsa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muikkuja, kukkoja ja puhdasta pohjoissavolaista ruokaa – Kuopion alue sai ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti arvostetun gastronomiatunnustuksen

Moni luulee, että kaikesta meillä myytävästä kasvatetusta kalasta kotimaista on vähintään 60 prosenttia – totuus on kuitenkin paljon karumpi

Tekeekö mieli grillata, mutta grilli puuttuu? – pian voit lainata sen kirjastosta

Tarvitaanko italialaiset vakuuttamaan, että suomalainen liha on maailman parasta? – "Suomalaispihvi vastaa japanilaista wagyu-lihaa!"