Ruoka

Lapsen allergia mullistaa koko perheen ruokailun – joskus on pakko laittaa turvallisuus terveellisyyden edelle

Yksivuotias Lila Larikka on allerginen kahdelletoista ruoka-aineelle. Perheen ruokalasku on kasvanut allergioiden myötä.
Kari Salonen
Vuosi ja neljä kuukautta vanha Lila Larikka on allerginen kahdelletoista ruoka-aineelle. Arttu Larikka ja Janna Raninen tarjoavat koko perheelle samannäköistä ruokaa, ettei annoskateus iske.

"Ennen kuin sain maissiallergisen lapsen, en tajunnut, että maissia voi olla hammastahnoissa ja vaikka missä", kertoo kouvolalainen Janna Raninen.

Tuoteselosteet ovat viimeisen vuoden aikana tulleet Raniselle tutuksi, sillä hänen alle puolitoistavuotias tyttärensä Lila Larikka on allerginen kahdelletoista ruoka-aineelle.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

”Mitä jos järjestettäisiin Amazon-vientirengas?" – verkkokaupan jättimäinen virtuaalitori kiinnostaa jo perhekoon ruokaviejiä

Tunnetko posson? Se on kotkalaisten pyhä herkku, ja myydään usein loppuun jo samana päivänä

Pekka Puska sai Maailman Sydänjärjestön elämäntyöpalkinnon

Piparileivontakisan voittaja teki vaativan tuulimyllytyönsä kahdessa tunnissa – korona-ajan kisa vaati erikoisjärjestelyt