Ruoka

Lapsen allergia mullistaa koko perheen ruokailun – joskus on pakko laittaa turvallisuus terveellisyyden edelle

Yksivuotias Lila Larikka on allerginen kahdelletoista ruoka-aineelle. Perheen ruokalasku on kasvanut allergioiden myötä.
Kari Salonen
Vuosi ja neljä kuukautta vanha Lila Larikka on allerginen kahdelletoista ruoka-aineelle. Arttu Larikka ja Janna Raninen tarjoavat koko perheelle samannäköistä ruokaa, ettei annoskateus iske.

"Ennen kuin sain maissiallergisen lapsen, en tajunnut, että maissia voi olla hammastahnoissa ja vaikka missä", kertoo kouvolalainen Janna Raninen.

Tuoteselosteet ovat viimeisen vuoden aikana tulleet Raniselle tutuksi, sillä hänen alle puolitoistavuotias tyttärensä Lila Larikka on allerginen kahdelletoista ruoka-aineelle.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maistuuko sinullekin pulla? Et ole yksin – suomalainen syö kahvileipää kolmesti viikossa

Puu sysää muovia syrjään ruokapakkauksissa

VR juottaa liikematkustajille tanskalaista ja brittiläistä kahvimaitoa: "Markkinoilla ei ole kotimaista vaihtoehtoa"

Mikko Kärnä haluaa pohjoismaisen ruokavalion UNESCO:n kulttuuriperintöluetteloon: "Lumen ja jään keskellä kasvaneille kansoille lihan sekä kalan hyödyntäminen on ollut välttämätöntä selviytymisen kannalta"