Ruoka

Veljekset innostuivat sipsien tekemistä niin paljon, että tuovat kotiin muovipussilla perunankuoria

Punkalaitumella asuvat Arktos ja Otava Lehtelä ovat käyneet kokkikerhoissa jo monen vuoden ajan.
Sanne Katainen
Veljekset Arktos (vas.) ja Otava Lehtelä käyttävät kuorimaveitsiä näppärästi, vaikka keskittymistäkin vaaditaan. Seuraavaksi he suunnittelevat kokeilevansa juuressipsien tekemistä.

Veljeksiä ei tarvitse perunateatteriin erikseen houkutella. Kymmenenvuotias Arktos ja yksitoistavuotias Otava Lehtelä tarttuvat innokkaasti kuorimaveitsiin, sillä luvassa on erityistä herkkua: perunankuori­sipsejä.

Punkalaitumella asuvat veljekset oppivat nopean herkun 4H:n kokkikerhossa. Isoveli haluaa omiin sipseihinsä mausteeksi vain suolaa, mutta Arktos Lehtelä ripauttaa mukaan myös paprikamaustetta.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pakettijäätelöt yleensä kotimaisia – suosituimmat puikot ja tuutit tuodaan ulkomailta

HS: Herneproteiinin markkinat käyvät niin kuumina, että tuotteesta on tullut hirveä pula

Vadelma on pitänyt kuluneesta kesästä – marjoja riittää säilöttäväksi

Maalaisfestari Karjurockissa tarjoillaan ylpeänä oman tilan antimia: "Laadukas lähiruoka on tämän vuoden kantava teema"