Ruoka

Suomi on Tanskaakin isompi olutmaa – vielä 1970-luvulla keskiolutta pidettiin kurakaljana

Ylivoimaisesti suosituin alkoholijuoma Suomessa on olut. Sitä juodaan tilastoidusta alkoholinkulutuksesta jo puolet.
Jukka Pasonen
Pohjoismaista Suomi on vähäisin viinimaa. Meillä juodaan eniten oluita, siidereitä ja lonkeroita. Väkeviäkin suomalaiset nauttivat muita enemmän.

Kun keskioluen myynti kioskeilla ja huoltoasemilla vapautettiin vuonna 1995, sen voittokulkua ei ole uhannut mikään, sanoo suomalaisten juomatapoja tutkinut Antti Maunu.

Vielä 1960-luvulla olutta sai vain Alkoista, kuten nykyisin viinejä ja väkevämpiä. Kun keskiolut vapautui ruokakauppoihin vuonna 1969, sen kulutus kasvoi rajusti.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia

Luovan yrittäjän keittiössä valmistuu rohkeita kokeiluja

Söin täällä: Kelpoa kotiruokaa Susihukkasessa

Tuotekehittäjä uskoo: Härkis-tuotteista on nähty vasta alku