Ruoka

Perniöläinen sukutila viljelee kurkkuja entisen Skotlannin kuninkaan mailla – korjuukausi alkoi viikon verran etuajassa

Vainion veljekset myyvät kurkkujaan kaikkiin kauppaketjuihin, eikä pahaa sanaa kaupasta ole.
Jaana Kankaanpää
Agrologikoulutuksen saanut Juho Vainio jatkaa veljensä kanssa sukutilaa Salon Perniössä. Häntä viehättävät erikoiskasviviljelyssä vahva markkinoinnin ja yrittäjyyden meininki. "Avomaankurkut ovat parhaimmillaan mummon kurkkuina ja suolakurkut blinien kera", hän kertoo omista kurkkuherkuistaan.

Varsinaissuomalainen maisema on kesällä kaunis, mutta melkein tulee ulkomailla olemisen tunne, kun saapuu perniöläiselle kurkkufarmille. Viimeisten peltojen poikki vie nimittäin Skotlannintie ja perillä odottaa Skotlannin Vihannes Oy.

”Tarinoita on monta, mutta yleisimmin kerrotun mukaan täällä on asunut aikoinaan skotlantilainen kuningas ja nämä olivat hänen peltojaan”, kertoo Juho Vainio.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maalaisfestari Karjurockissa tarjoillaan ylpeänä oman tilan antimia: "Laadukas lähiruoka on tämän vuoden kantava teema"

Huippukokki visioi, miten maaseutu elvytetään: ”Jos minulla olisi maatila, kasvattaisin siellä voikukanjuurta ja takiaisenjuurta”

Söin täällä: Muusi ei ollutkaan liisteriä Teboililla

Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia