Ruoka

Kananmunan terveysvaikutukset näyttävät liikkuvan suuntaan ja toiseen – Miksi munan tutkiminen on niin vaikeaa?

Kananmuna saattaa olla erittäin terveellinen, tai sitten se on edelleen haitallinen. Asiaa tutkitaan nyt enemmän kuin koskaan.
Sanne Katainen
Suomi on kananmunien suhteen omavarainen. Kaupassa kuorimunat ovat aina kotimaisia.

Tuore tutkimus kertoo, että kananmunan syönti voi vähentää kakkostyypin diabeteksen riskiä. Toinen tutkimus varoittaa runsaan munansyönnin olevan yhteydessä sydän- ja verisuonisairauksiin. Kolmannessa kananmunan ei ole havaittu olevan yhteydessä kohonneeseen aivoinfarktin riskiin. Ja niin edelleen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maalaisfestari Karjurockissa tarjoillaan ylpeänä oman tilan antimia: "Laadukas lähiruoka on tämän vuoden kantava teema"

Huippukokki visioi, miten maaseutu elvytetään: ”Jos minulla olisi maatila, kasvattaisin siellä voikukanjuurta ja takiaisenjuurta”

Söin täällä: Muusi ei ollutkaan liisteriä Teboililla

Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia