Ruoka

Huippukokki visioi, miten maaseutu elvytetään: ”Jos minulla olisi maatila, kasvattaisin siellä voikukanjuurta ja takiaisenjuurta”

Villiyrttien ja erikoiskasvien viljelyyn, luomutuotantoon, innovointiin ja brändäämiseen panostaminen voisivat pelastaa suomalaisen maaseudun kuolemalta, Ossi Paloneva visioi.
Maija Partanen
Ossi Paloneva poimii kurtturuusun terälehtiä Helsingin Mustikkamaalla.

Kun ruoka-alan yrittäjä Ossi Paloneva kulkee kesäisessä luonnossa, hän on kuin ruokakaupassa, jonka hyllyt notkuvat tavaraa.

Paloneva tunnistaa maastosta siankärsämön, isomaksa­ruohon ja suolaheinän. Ai niin, voikukkaa, ruusua ja koivunlehtiäkin voi syödä!

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Porvoo Smaku yllättää: Männynkävyt ja muurahaiset laskeutuvat lautaselle yläilmoista

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"

Valtioneuvoston RuokaMinimi-hanke vertaili neljää ruokavaliota: Vähennä lihaa, vaihda kalaan tai luovu molemmista – vaikutat ilmastoon ja itseesi

Söin täällä: Mansikat pitsassa yllättivät myönteisesti