Ruoka

Suomalaisten lempiviinit tulevat Chilestä – Suurimmillakin viinitarhoilla rypäleet poimitaan yhä käsin, sillä koneellisessa poiminnassa ne herkästi rikkoutuvat

Chile on yksi maailman merkittävimmistä viinintuottajamaista. Maan viiniviennistä puolet suuntautuu Eurooppaan.
Jukka Koivula
Andien juurelle Santiago de Chilen kupeeseen perustettiin 1890-luvulla Concha y Toron viinitarha. Siitä polveutuva yhtiö on nykyään koko Latinalaisen Amerikan merkittävin viinintuottaja.

Etelä-Amerikassa, Tyynenmeren ja Andien vuorijonon välissä sijaitseva pitkä ja kapea Chile on seitsemänneksi merkittävin viinintuottajamaa maailmassa.

Viininviljelyä Chilessä ovat vauhdittaneet otolliset ilmasto-olosuhteet, pitkät perinteet, vahva osaaminen viininvalmistuksessa sekä alhaiset tuotantokustannukset.

Viinitarhat sijaitsevat maan keskiosassa. Ne levittäytyvät noin 800 kilometrin pituiselle alueelle.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sokerilimun lipittäminen ei kannata – tutkimus: Vaihda se kahviin tai teehen, niin vähennät diabetesriskiäsi

Lähes joka toiselle suomalaiselle maistuu arkiaamuna puuro – nuoret syövät puuronsa marjojen kanssa, vanhempien lisukesuosikki on voi

Porvoo Smaku yllättää: Männynkävyt ja muurahaiset laskeutuvat lautaselle yläilmoista

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"