Ruoka

Tiedätkö, miten juustoa valmistetaan – katso kuvat valkohomejuuston valmistuksen eri vaiheista

Oletko kuullut, että valkohomejuusto kypsyy vielä kaupan hyllyllä? Entä tiedätkö, kuinka kauan valkohomejuusto kypsyy? Lue alta valkohomejuuston valmistuksesta.
Jarno Mela
Maito tulee lämmittää noin 32 asteiseksi ennen hapatteen lisäystä.

Juustojen valmistaminen on todellista käsityötä, johon kuuluu lukuisia eri vaiheita.

Kaikki juustot valmistetaan pitkälti samalla idealla leikkaukseen asti, jonka jälkeen juustolajin mukaan valmistustapaan tulee eroja. Juuston maun erot saadaan aikaan hapatteita muuntelemalla.

MT kävi tutustumassa Kolatun Juustolassa valkohomejuuston valmistukseen.

Valkohomejuuston eli brien valmistus aloitetaan maidon käsittelyllä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sokerilimun lipittäminen ei kannata – tutkimus: Vaihda se kahviin tai teehen, niin vähennät diabetesriskiäsi

Lähes joka toiselle suomalaiselle maistuu arkiaamuna puuro – nuoret syövät puuronsa marjojen kanssa, vanhempien lisukesuosikki on voi

Porvoo Smaku yllättää: Männynkävyt ja muurahaiset laskeutuvat lautaselle yläilmoista

22-vuotias maatilan tyttö levittää kokkailun ilosanomaa nuorille: ”Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat minulle tosi tärkeitä arvoja"