Ruoka

Sokerilimun lipittäminen ei kannata – tutkimus: Vaihda se kahviin tai teehen, niin vähennät diabetesriskiäsi

Tutkijat havaitsivat, että runsaasti sokeroituja virvoitusjuomia juovat sairastuivat muita todennäköisemmin kakkostyypin diabetekseen.
Hanna Linnove
Tutkijoiden tekemien laskelmien mukaan sokerilimujen vaihtaminen kahviin tai teehen pienensi sairastumisriskiä noin viidenneksellä.

Aiempien tutkimusten mukaan runsaasti sokeroituja virvoitusjuomia nauttivilla ihmisillä on muita suurempi vaara sairastua kakkostyypin diabetekseen. Tuoreen tutkimuksen mukaan sairastumisriskiään voi kuitenkin pienentää vaihtamalla sokeroidut virvoitusjuomat kahviin tai teehen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

S-ryhmä avasi laskurin, joka kertoo ruokakorin ilmastovaikutuksen

Suomalaiset marjat muuttuvat Ainoa Wineryssä kullaksi – ulkomailta tulleet tilaviiniyrittäjät kahmivat palkintoja

Vyötärölihavuuden ja alkoholin yhteisvaikutus on vielä luultuakin vaarallisempaa: Lihavan maksalle tuopillisesta olutta haittaa yhtä paljon kuin neljästä tuopillisesta laihan maksalle

Suomalaisen Työn Liitto puolustaa Avainlippu-merkkiään: "Esimerkiksi pelkkä tuotteen pakkaaminen ei riitä"