Ruoka

Maitotilalla kasvaneet siskokset alkoivat vegaaneiksi, mutta ikävöivät maitotuotteita – kaipuusta syntyi kaurajugurtteja valmistava yritys

Mitä saadaan, kun yhdistetään kaksi maitotilalla kasvanutta siskosta, ruokavaliomuutos ja kotimainen kaura? Vastaus on kaurajugurttia.
Päivi Karjalainen
Marjaana ja Annamari Jukkolan kauratuotteita valmistavan yrityksen tärkein markkinointikanava on sosiaalinen media.

Muutama vuosi sitten keskipohjalaiset siskokset Marjaana, 25, ja Annamari Jukkola, 30, tekivät elämänsä päätöksen. He perustaisivat kaurapohjaisia elintarvikkeita valmistavan yrityksen.

Idea syntyi rakkaudesta maitotuotteisiin. Siskoset olivat kumpikin jättäneet kaiken eläinperäisen pois ruokavaliostaan ja kaipasivat maitotuotteille kotimaisia, kasvipohjaisia korvikkeita.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valviran haaviin jää yhä useammin "laiton olut"

Viron Võrumaa houkuttelee vieraita ruualla

Villiyrttikokki villiintyi nyt sienistä: Metsäsienet ovat yhtä luksusta lautasella kuin hummeri tai kyyhky

Tiesitkö? Oluen alkoholipitoisuus ei ole välttämättä se mikä etiketissä kerrotaan