Ruoka

Viron Võrumaa houkuttelee vieraita ruualla

Viron takamailla sijaitseva Võrumaa on nimetty maan ruoka-alueeksi. Sillä on paikallisruualle oma merkkikin, Uma mekk eli oma maku.
Indrek Elhi aikoo tehdä Loosin kylästä ruokamatkailukohteen. Savukinkku on yksi sen vetonauloista.

"Syö niin paljon kuin voit", kuuluu Võrun ruokaviikkojen iskulause. Viron kaakkoiskulmassa Venäjän ja Latvian rajalla sijaitseva maakunta on niin syrjäinen, ettei matkailija eksy sinne vahingossa. Täytyy keksiä keinoja houkutella ihmisiä.

"Mikä sen parempi keino kuin ruoka", sanoo projektipäällikkö Esta Frosch Võrun maataloustuottajaliitosta.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Poimi tästä neuvot siihen, miten saat ruuan maistumaan vanhuksellekin

Video: Sai alkunsa harrastuksesta mutta kahmii nyt kansainvälisiä palkintoja – näin Hollolaan muuttanut amerikkalaispariskunta kertoo viinibisneksestään

Ruokamatkailu on tärkeää sekä turisteille että kotimaan kiertäjille: ”Sehän on myös kulttuurimatkailua”

Kansa on puhunut: Yli puolet haluaa maksalaatikkoonsa rusinoita – Arvaatko montako rusinaa yhdessä valmismaksalaatikossa on?