Ruoka

Valviran haaviin jää yhä useammin "laiton olut"

Pienpanimoiden oluissa alkoholipitoisuudet vaihtelevat suurten panimoiden tuotteita enemmän.
Roope Permanto
Alkoholintarkastuslaboratorion laborantti Mikko Hakala. Hän tislaa alkoholijuomia, tislaus on osa alkoholipitoisuuden määritystä.

Maaseudun Tulevaisuus testautti Suomen kolmen suosituimman keskioluen ja vahvan oluen alkoholipitoisuudet Alkoholintarkastuslaboratoriossa Helsingin Salmisaaressa.

SOK:n, Keskon ja Alkon tietojen pohjalta testiin valikoituivat miedommista, 4,5–4,6 -tilavuusprosenttiset Koff, A. Le Coq ja Karhu sekä vahvemmista 5,3–8,5 -tilavuusprosenttiset Olvin Tuplapukki, Karhu ja Sandels.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Poimi tästä neuvot siihen, miten saat ruuan maistumaan vanhuksellekin

Video: Sai alkunsa harrastuksesta mutta kahmii nyt kansainvälisiä palkintoja – näin Hollolaan muuttanut amerikkalaispariskunta kertoo viinibisneksestään

Ruokamatkailu on tärkeää sekä turisteille että kotimaan kiertäjille: ”Sehän on myös kulttuurimatkailua”

Kansa on puhunut: Yli puolet haluaa maksalaatikkoonsa rusinoita – Arvaatko montako rusinaa yhdessä valmismaksalaatikossa on?