Ruoka

Suomalaiset marjat muuttuvat Ainoa Wineryssä kullaksi – ulkomailta tulleet tilaviiniyrittäjät kahmivat palkintoja

Ecuadorilais-amerikkalainen Cohenin pariskunta haluaa viedä Suomen viinimaailman kartalle.
Sanne Katainen
David Cohen ja Paola Guerrero de Cohen korostavat, että parhaat viinit syntyvät vain parhaista raaka-aineista ja niitä Suomen luonto tarjoaa.

Kun Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen ilmoittivat marjaviininsä San Franciscon viinikilpailuun, valikkoon piti ruksata, mistä maasta viini tulee. Se oli ongelma, sillä vaihtoehtoa Suomi ei ollut.

Mustikkaviini Sametti kuitenkin pääsi kisaan ja toi voiton Suomeen. Lakkaviini nousi hopealle. "Se oli ensimmäinen kerta, kun suomalainen viini on voittanut kultaa kansainvälisessä kisassa", David Cohen tietää.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Poimi tästä neuvot siihen, miten saat ruuan maistumaan vanhuksellekin

Video: Sai alkunsa harrastuksesta mutta kahmii nyt kansainvälisiä palkintoja – näin Hollolaan muuttanut amerikkalaispariskunta kertoo viinibisneksestään

Ruokamatkailu on tärkeää sekä turisteille että kotimaan kiertäjille: ”Sehän on myös kulttuurimatkailua”

Kansa on puhunut: Yli puolet haluaa maksalaatikkoonsa rusinoita – Arvaatko montako rusinaa yhdessä valmismaksalaatikossa on?