Ruoka

Ruokamatkailu on tärkeää sekä turisteille että kotimaan kiertäjille: ”Sehän on myös kulttuurimatkailua”

Ruokamatkailu on nosteessa. Suomen valtteja ovat puhtaus, paikallisuus ja luovuus.
Maija Partanen
Juha Kujalan mukaan talvisin 90 prosenttia ja kesäisin 70 prosenttia vierailijoista on ulkomailta. Suomalaisista matkailijoista osa tulee poronlihan perässä tilalle joka vuosi.

”Ihmisillä on kolme syytä tulla tänne: porot, revontulet ja huskyt. Me pystymme tarjoamaan niistä kaksi”, Kujalan porotilan isäntä Juha Kujala kertoo. Tila tarjoaa matkailijoille poroelämyksiä ja revontulien katselua. Kokonaisvaltaisiin kokemuksiin kuuluu myös ruoka.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yksi Suomen suurimmista kasvistuotteista on lihatalon käsialaa – "Liha, maito, kasvikset ja vilja eivät sulje toisiaan pois", Atrialta todetaan

Keskustan kansanedustaja Kärnä: "Me suomalaiset syömme liikaa lihaa – sitä tulisi syödä vähemmän, mutta laadukkaampaa, eettisempää ja ekologisempaa"

Video: Näin retikasta syntyy näppärissä käsissä ruusu – Suomen ja Kiinan keittiömestarit kohtasivat illallisella

Finnwatch: Teenpoimijan päiväpalkka voi olla alempi kuin kahvilassa nautittavan teekupillisen hinta