Ruoka

Riihimäkeläinen Paula Lumminen rakensi pihalleen oman karpalosuon – "Tämä on älyttömän helppohoitoinen"

Karpaloiden perässä ei tarvitse mennä kauas, jos suon rakentaa kotipihalleen.
Henrik Hohteri
Paula Lummisen suolla on kahta eri karpalolajiketta ja yhtä lajia itsepölytteistä lakkaa. Hoitoa suo ei juuri vaadi.

Karpalot kypsyvät loppusyksystä märkää turvetta hyllyvillä avosoilla. Marjojen perässä ei silti välttämättä tarvitse lampsia suolle, jos suo sijaitsee kotipihalla.

Riihimäen Paalijärvellä asuvan Paula Lummisen 1,7 neliön suopenkki on nyt kolmivuotias. Ensimmäiset karpalot kypsyivät jo viime vuonna. Tänä syksynä satomäärä moninkertaistui.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viltgården tarjoaa metsästäjille helppoa ratkaisua liharuuhkaan: Myykää meille!

Ruuan alkuperätieto näkyy kuluttajille pian laajemmin – elintarvikkeiden pääainesosan alkuperämaan oltava nähtävillä huhtikuun alusta alkaen EU-maissa

Suomalainen ruokainnovaatio Nyhtökaura lanseerataan Yhdysvalloissa

Arvaatko, mikä on pääkaupunkiseudun myydyin luomutuote? Entä suurin nousija?