Miksi syödä ilmastopahis-riisiä, kun vaihtoehtona on edullinen ohra tai ravinteikas speltti Suomesta? - Ruoka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ruoka

Miksi syödä ilmastopahis-riisiä, kun vaihtoehtona on edullinen ohra tai ravinteikas speltti Suomesta?

Suomalainen syö keskimäärin kuusi kiloa riisiä vuodessa, vaikka riisi tulee kaukaa ja kuormittaa raskaasti ilmastoa.
Satu Lehtonen
Riisinviljely aiheuttaa moninkertaiset hiilidioksidipäästöt kotimaisiin viljoihin verrattuna.

Kuluttaja-lehti vertaili riisiä ja sen vaihtoehtoja. Suomalaiset ovat perinteisesti syöneet perunaa, mutta sen kulutus on 50 vuodessa pudonnut yli 80 kilosta viidennekseen eli noin 20 kiloon henkeä kohti. Perunaa kosrvaamaan ovat nousseet riisit, pastat ja nuudelit.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vain lihatuotteissa saa käyttää lihaan viittaavia sanoja, Ranskan laki sanoo – "makkara" ja "burgeri" eivät kelpaa kasvisruokiin, Sarvamaa peräänkuuluttaa maalaisjärkeä

Koronakevät pani teehuoneen konseptin uusiksi – teen rinnalle tuli lähiruoka

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Söin täällä: Satamaravintolassa kaipaa kotimaista kalaa – ulkomainen leike ei Loviisassa sykähdyttänyt