Ruoka

K-ryhmä tutki: Kuluttajilla voimakkaampi huoli kotimaisen ruokatuotannon säilymisestä kuin koskaan – tältä näyttää ensi vuoden ruokakori

Tiedostava kuluttaminen on ruokatrendeistä suurin ja kasvavin, selviää K-ryhmän vuosittaisesta trendikatsauksesta.
Jaana Kankaanpää
Ensi vuoden ruokakorissa on muun muassa eri värisiä porkkanoita, ilmastoystävällisiä silakoita, kanaa, kaurajauhista ja terveysshotteja.

”Tämän vuoden suurimpia puheenaiheita ovat olleet suomalainen ruoka, uudet kasviproteiinit ja ilmastonmuutos. Myös muovipakkaukset ja ruokahävikki ovat keskusteluttaneet”, toteaa K-ryhmän tavarakaupan johtaja Harri Hovi.

K-ryhmän ruokailmiötutkimuksen mukaan vahvimpien ruokatrendien joukkoon nousevat niin ruuan alkuperän entistä suurempi arvostaminen kuin ilmastotietoisuus.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kotimaisella perunanuudelilla voi korvata riisin tai pastan

Nauta, kana ja sika uupuvat Linnan juhlien buffetpöydistä – näin presidentin kanslia kommentoi asiaa

Liha- ja maitotuotteiden käytön puolittaminen valtuuston käsittelyyn Espoossa

Kun lapset leikkivät mullalla ja kasvattavat itse ruokaansa, hyvinvointi lisääntyy – päiväkoteihin uusi toimintamalli