Ruoka

Madventuresin Riku Rantala: "En käsitä, miksi Suomen julkisissa palveluissa tarjotaan yhtään ulkomaalaista lihaa"

Miten tuotannon vastuullisuus saataisiin muutettua rahaksi? Miksi kuluttajien arvostus ei kanna kaupan hyllylle asti? Muun muassa näitä pulmia puitiin MTK:n lihapaneelissa.
Markku Vuorikari
Julkiset ruokahankinnat tulisi tehdä vastuullisesti, pohdittiin lihaseminaarissa.

Suomalainen liha on muuhun Eurooppaan verrattuna turvallista, puhdasta ja jäljitettävää. Miksei sitä siitä huolimatta arvosteta tarpeeksi, Vastuullisen lihan Suomi -seminaarin panelistit ihmettelivät.

Suomalaisia tuotantoeläimiä esimerkiksi lääkitään antibiooteilla hyvin vähän. Tanskassa antibioottien määrät ovat kaksinkertaisia ja Espanjassa yli kymmenkertaisia.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kotimaisella perunanuudelilla voi korvata riisin tai pastan

Nauta, kana ja sika uupuvat Linnan juhlien buffetpöydistä – näin presidentin kanslia kommentoi asiaa

Liha- ja maitotuotteiden käytön puolittaminen valtuuston käsittelyyn Espoossa

Kun lapset leikkivät mullalla ja kasvattavat itse ruokaansa, hyvinvointi lisääntyy – päiväkoteihin uusi toimintamalli