Ruoka

Kotitalous opettaa kokkaamisen lisäksi ymmärrystä yhteiskunnasta – professori: ”Ahdistuksen sijaan on syytä kehittää ajattelua siitä, mitä jokainen voi arjessaan tehdä”

Kotitalousopettajilla on suuri vastuu nuorten tulevien kulutusvalintojen opastamisessa, huomauttaa professori Päivi Palojoki.
Jani Kautto
Teeleipiä valmistaessa oppilaat voivat miettiä, mistä ainesosat tulevat ja millainen vaikutus niiden käytöllä on viljelijään. Lisäksi ruoka on hyvä tapa tutustua toisiin kulttuureihin ja niiden tapoihin.

Ruoasta puhuttaessa korostuvat usein mustavalkoiset mielipiteet ja keskustelun jumittaminen yhdessä asiassa, sanoo kotitalouspedagogiikan professori Päivi Palojoki Helsingin yliopistosta.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kotimaisella perunanuudelilla voi korvata riisin tai pastan

Nauta, kana ja sika uupuvat Linnan juhlien buffetpöydistä – näin presidentin kanslia kommentoi asiaa

Liha- ja maitotuotteiden käytön puolittaminen valtuuston käsittelyyn Espoossa

Kun lapset leikkivät mullalla ja kasvattavat itse ruokaansa, hyvinvointi lisääntyy – päiväkoteihin uusi toimintamalli