Ruoka

Nuoren yrittäjän lahnajauheliha korvaa punaista lihaa kalaan tottumattomien perheiden pöydissä – "Kalasta voi tehdä myös mättösafkaa"

Paavo Vallas markkinoi särkikaloista valmistettua jauhelihaa terveellisenä ja ympäristöystävällisenä vaihtoehtona.
Kari Salonen
Paavo Vallas tekee lahnajauhelihasta mieluiten tortilloja. Hänen mielestään kalaruuan ei tarvitse aina olla kevyttä.

Opiskelijakämpän keittiössä tirisee, kun Paavo Vallas, 26, paistaa tavallisesta poikkeavaa jauhelihaa. Tuoksusta ei pysty päättelemään, että ruskistuva ruoka on lahnaa.

Lounaaksi on valmistumassa vehnätortilloja tex-mex-maustetusta lahnajauhelihasta ja kasviksista. Särkikaloista valmistettava Särvin-jauheliha on alusta loppuun saakka Vallaksen luomus.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lanttulaatikkoa piiraan täytteeksi ja rosolliin oma majoneesi – Miten sinä tuunaat valmiin joululaatikon?

Sirkkaproteiinijauhe haastaa maitoherasta tehdyn – hyönteisjauhe tulee Kanadasta

Saku Tuomisen neuvo kiireeseen: Ruuanlaitto on hyvä keino rauhoittua

Kuopiolaisen Sammon listalla on tapettuja muikkuja – palvelu sujuu savoksi ja jukeboksi pukkaa ilmoille toivottuja iskelmiä