Ruoka

Hailuodon Panimo kulkee vastavirtaan – paikallisen maltaan lisäksi toiveissa olisi myös saarella kasvanut maatiaishumala

Panimo on toinen kahdesta luomuoluisiin erikoistuneista pienpanimoista Suomessa. Osakkaita on kahden annin jälkeen reilu 500.
Oluen keittolaitteisto hankittiin Saksasta. Wachsmann Brautechnikin keitto- ja mäskäyskattila sekä siivilöintitynnyri sopivat keittomäskäykseen, joka on perinteinen, monivaiheinen ja hitaampi menetelmä. "Sen ansiosta maltaasta saadaan enemmän irti", kertoo Kimmo Kaukonen.

Kun useat pienpanimot ovat viime aikoina tuoneet tarjolle IPA-tyypin oluita pienissä pulloissa, Hailuodon Panimo on kulkenut vastavirtaan. Ensiksikin sen oluet ovat luomua ja saksalaistyyppisiä.

Pullokin on reippaasti 0,75-litrainen. Siinä on kätevä, vanhanmallinen sulkijakorkki.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ensikertalaiset toiveikkaina Grüne Wochella – "Lähdettiin katsomaan, miten kinkku maistuu saksalaisille"

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Käytännöt vegaaniruuan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei

Uuden ajan yhteistyö ruokaviennissä – neljä perheyritystä alkaa yhdessä viedä huippulaatua Aasiaan