Ruoka

Näin teet maistuvan boolin – mutta osaatko laskea, miten vahvaa siitä tulee?

Katso laskuohje jutun esimerkkiboolista, jossa limsaa ja mehua terävöitetään viinalla ja liköörillä.
Sanne Katainen
Boolin koristeiksi sopivat jäiset marjat, yrtinoksat ja syötävät kukat.

Illanistujaisten maistuva booli ei ole liian makeaa, ei liian vahvaa mutta ei myöskään laimeaa. Suosikkiboolissa maistuvat marjat tai hedelmät, ja siinä on riittävästi happoa.

Koska boolia kuluu suhteessa enemmän kuin esimerkiksi viiniä, kannattaa alkoholipitoisuus pitää melko alhaisena eli 5–7 tilavuusprosentissa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lobo on omenanystävän kestosuosikki – tuotantomäärät lähtivät uuteen kasvuun 2019

S- ja K-ryhmä kisaavat nyt tuotteiden kotimaisuudella – "Haluamme seistä viljelijän rinnalla"

Kannuksessa asuvan Hannele Johanssonin valmiskeitosta löytyi kahdeksanjalkainen yllätys – "Siinä me katselimme toisiamme"

Maito ja nakit paisuttavat lapsiperheen ilmastopäästöjä – näin tarkistat oman ostoskorisi kotimaisuuden ja hiilijalanjäljen