Ruoka

Berliinin messuvieraille tarjotaan muikkuja ja muusia – keittiömestari kokkaa savoksi myös saksalaisosastolla

Teemu Kaijanen ei osaa yhtään saksaa, mutta ruuanlaitto luistaa messukeittiössä saksalaiskollega Reiner Neidhartin kanssa savolaisella aksentilla.
Riitta Mustonen
Teemu Kaijanen maistatti savolaisherkkuja saksalaisille jo viime tammikuun messuilla Seenland Saimaa -osastolla.

Keittiömestari Teemu Kaijanen lähtee Berliinin Grüne Wochelle tammikuun puolivälissä mukanaan suomalaiset raaka-aineet ja savonmurre. Kaijanen johtaa mikkeliläistä Vaiha-ravintolaa, joka on saanut hoitaakseen tämän vuoden Suomen osaston messuravintolan ja edustustarjoilut. Savolaisherkkuja tarjotaan kymmenen päivän ajan niin messuvieraille kuin valtionjohtajille.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomi-ruuan puolestapuhuja ei ymmärrä, miksi yhteiskunnan tarjoamalla lautasella on tuontilihaa – "Täällä tuottajilta vaaditaan paljon, mutta ulkomailta voi ostaa mitä tahansa"

Lahtelaisen kasvisravintolan ”vegekala” ei maistu kalalta, mutta maukasta se on silti

Yksi asia pastan valmistamisessa kavahduttaa italialaisia – sinäkin saatat sortua siihen

Komissio hyväksyi nimisuojahakemuksen: Nyt viralliseen karjalanpiirakkaan saa käyttää myös laktoositonta maitojuomaa