Ruoka

Ketunleipä sopii koristeeksi, suppilovahveroa löytyy jopa talvella ja tyrni on superruokaa – vuoden luonnontuotteilla monta käyttötapaa

Suppilovahvero, käenkaali ja tyrni on nimetty tämän vuoden luonnontuotteiksi.
Vesa-Matti Väärä, Sanne Katainen, Maarit Cederberg
Vuoden luonnontuotteiden valinnalla nostetaan esiin suomalaisen luonnon aarteita.

Arktiset Aromit ry on yhdessä Marttaliiton kanssa valinnut vuoden 2020 luonnonmarjaksi tyrnin, sieneksi suppilovahveron ja yrtiksi käenkaalin.

Tyrni on 0,5–3-metrinen, piikikäs pensas, jonka lehdissä on hopeanharmaata sävyä. Tyrniä esiintyy luonnonvaraisena Pohjanlahden rannikkoalueella ja Ahvenanmaalla.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomi-ruuan puolestapuhuja ei ymmärrä, miksi yhteiskunnan tarjoamalla lautasella on tuontilihaa – "Täällä tuottajilta vaaditaan paljon, mutta ulkomailta voi ostaa mitä tahansa"

Lahtelaisen kasvisravintolan ”vegekala” ei maistu kalalta, mutta maukasta se on silti

Yksi asia pastan valmistamisessa kavahduttaa italialaisia – sinäkin saatat sortua siihen

Komissio hyväksyi nimisuojahakemuksen: Nyt viralliseen karjalanpiirakkaan saa käyttää myös laktoositonta maitojuomaa