Ruoka

Maito ja nakit paisuttavat lapsiperheen ilmastopäästöjä – näin tarkistat oman ostoskorisi kotimaisuuden ja hiilijalanjäljen

Kauppojen kännykkäsovellukset paljastavat rahanmenon, ostosten kotimaisuuden ja hiilijalanjäljen. Hurttalat pyrkivät lisäämään kotimaisia valintoja.
Sanne Katainen
Henna ja Jussi Hurttala tutkailivat kaupan kännykkäsovelluksesta ostostensa kotimaisuutta ja ilmastoystävällisyyttä. Tavoitteena on lisätä jääkaapin sisällön kotimaisuutta ja ilmastoystävällisyyttä.

Katsaus ruokaostoksista tietoja keräävään kännykkäsovellukseen paljastaa, että Hurttalan nelihenkisessä perheessä juodaan paljon maitoa ja syödään lihajalosteita. Ne paisuttavat ruokavalion hiilijalanjälkeä.

"Nakkeja, makkaraa ja pekonia on ostettu 70 eurolla vuodessa. Kyllä siitä iso läjä tulee", perheen äiti Henna Hurttala pohtii.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kasvispainotteinen ravintola Inari sai Michelin-tähden – viisi suomalaista ravintolaa säilytti yhden tähtensä

Farm to Restaurant -hanke kehittää palvelua, joka antaa ravintoloille tietoa lähiruuasta ja helpottaa sen tilaamista

Valtteri Paltamaa kokkasi voittoon Jyväskylässä – seuraavaksi Pariisiin kisaamaan

Nestlé Suomen toimitusjohtaja yllättyi: täällä lihaa ja kalaa myydään tuoreena – yhtiö tarjoaa lihankorvikkeeksi pakastettua soijaa