Ruoka

"Tuoreet leivät ovat sydäntä lähellä" – vuoden leipäkauppa tarjoaa paikallisia herkkuja

Ruoka 14.02.2017

Paraisilla sijaitseva K-supermarket Reimari on Suomen Leipuriliiton valinta vuoden leipäkaupaksi.


Pasi Leino
K-supermarket Reimari Paraisilta valittiin toistamiseen vuoden leipäkaupaksi, iloitsevat kauppiaspari Carita (kesk.) ja Kim Matsson sekä leipäosaston hoitaja Tuula Heino.

"Haluan tarjota asiakkaille tuoretta leipää. Päivän leivät ovat sydäntä lähellä", kertoo leipäosaston hoitaja Tuula Heino. Hän työskentelee vuoden leipäkaupaksi valitussa K-supermarket Reimarissa Paraisilla.

"Paikallisuus ja lähiruoka on meidän juttu ja vahvuus. Otamme kaikki tuotteet, joita lähileipomot pystyvät meille toimittamaan", kertoo kauppias Kim Matsson.

Lähileipä myydään irtotavarana. "Niiden tuoksu luo fiilistä."

Myymälässä on myös oma paistopiste, jossa paistetaan raakapakasteita. Joukossa on Matssonin mukaan niin kotimaisia kuin ulkomaisia pakasteita.

Lähellä leivotun lisäksi Reimari myy suurten valtakunnallisten leipomoiden tuotteita.

Kaiken kaikkiaan erilaisia leipomotuotteita on tarjolla useita satoja hieman vuodenajasta riippuen. Kesällä saaristo täyttyy mökkiläisistä. He syövät mielellään paikallisia tuotteita, koska perusjuttuja saa kotonakin, Matsson kuvailee.

Reimari valittiin nyt toistamiseen vuoden leipäkaupaksi. Edellisen kerran palkinto napsahti Paraisille vuonna 2009.

Leipuriliitto kiittelee Reimarin hyvin hoidettua, poikkeuksellisen siistiä ja kodikasta leipäosastoa, jonka tuotteista iso osa on Suomessa valmistettuja. Sesongit ja gluteenittomat leipomukset ovat hyvin esillä.

Matsson pitää Reimaria yhdessä puolisonsa Caritan kanssa. Reimaria he ovat luotsanneet vuodesta 2008, kauppiasuraa on takana lähes 20 vuotta.

Myyntipinta-alaa on 1 850 neliömetriä ja eri tuoteartikkeleita 17 500.

Vuoden Leipäkauppa -kilpailu järjestetään kahdessa sarjassa.

Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Tänä vuonna oli päivittäistavarakauppojen vuoro.

Kuva vaihdettu 14.2.2017 klo 13:20

Lue myös:

Sokos Herkku Tampere on vuoden Leipäkauppa

Aiheeseen liittyvät artikkelit