Ruoka

Ulkomaanmatkoilta tuodaan nyt matkamuistoksi ruokaa: Mausteet, oliivit ja juusto suosituimpia

Suomalaiset nauttivat ruuanlaitosta entistä enemmän. Se heijastuu ostoksiin myös matkoilla.
Ville-Petteri Määttä
Oliivinviljelyä Spartassa. Välimeren keittiö kiehtoo suomalaisia.

Ruoka kiinnostaa suomalaisia entistä enemmän ja tutuiksi ovat tulleet sekä Välimeren että Aasian keittiöt. Matkanjärjestäjä Tjäreborgin kyselyn mukaan suomalaisten suosituimmat tuliaiset ulkomaamatkoilta ovat nykyään elintarvikkeita: juustoja, oliiveja ja mausteita.

"Thaimaan matkoilta ostetaan usein chlliä, sitruunaruohoa sekä muita mausteita ja Välimeren maista tuodaan kotikeittiöön oliiviöljyä ja oliiveja. Maustetumpi ruoka on tänä päivänä suomalaisessa keittiössä paljon yleisempää kuin aikaisemmin", sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

Myös erilaiset alkoholijuomat, kuten italialainen Limoncello-likööri ja ilmakuivatut lihatuotteet ovat suosittuja tuliaisia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maalaisfestari Karjurockissa tarjoillaan ylpeänä oman tilan antimia: "Laadukas lähiruoka on tämän vuoden kantava teema"

Huippukokki visioi, miten maaseutu elvytetään: ”Jos minulla olisi maatila, kasvattaisin siellä voikukanjuurta ja takiaisenjuurta”

Söin täällä: Muusi ei ollutkaan liisteriä Teboililla

Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia