Ruoka

Valio palasi Venäjän lastenruokamarkkinoille

Ruoka 17.10.2016

Valio on aloittanut lastenruokien viennin Suomesta Venäjälle lokakuussa. Viimeksi se on vienyt Tutteli-äidinmaidonkorvikkeita Venäjälle 15 vuotta sitten.


Jaana Kankaanpää
Venäjälle viedään suomalaisesta maidosta valmistettuja jauhemaisia äidinmaidonkorvikkeita.

Valio on aloittanut suomalaisesta maidosta valmistettujen lastenruokien viennin Suomesta Venäjälle lokakuussa. Lastenruuat eivät kuulu Venäjän elintarvikevientiä koskevien pakotteiden piiriin. Viennin aloittaminen merkitsee Valiolle paluuta Venäjän lastenruokamarkkinoille noin viidentoista vuoden tauon jälkeen.

Valio vei Venäjälle äidinmaidonkorvikkeita Tutteli-tuotemerkin alla 2000-luvun alkupuolelle asti. Suomalaisesta maidosta valmistetut äidinmaidonkorvikkeet palaavat nyt venäläisten kuluttajien saataville Valio Baby -tuotemerkillä.

"Venäläiset arvostavat Valiota korkealaatuisten maitotuotteiden valmistajana. Valio merkitsee heille luotettavuutta, puhtautta ja laatua, jotka ovat erityisen tärkeitä ominaisuuksia lastenruuissa", kategoriapäällikkö Terhi Sinkko-Hynninen Valiolta kertoo.

Venäjällä lastenruuat myydään usein jauhemaisessa muodossa, kun Suomessa on totuttu käyttämään myös käyttövalmiita lastenruokia. Myös ensimmäiset Venäjälle lanseerattavat Valio Baby -lastenruuat ovat jauhemaisia.

"Valtaosa Venäjällä myytävistä lastenruuista tuodaan Euroopasta. Markkinat ovat kovasti kilpaillut ja kooltaan valtavat, yli 30-kertaiset Suomeen verrattuna. Tuotteitamme on jo tullut myyntiin Pietarin alueelle, ja loppuvuodesta aloitamme myynnin Moskovassa", Sinkko-Hynninen sanoo.

Sinkko-Hynninen uskoo, että laadukkaat lastenruuat kiinnostavat laatutietoisia venäläiskuluttajia. Tuoteryhmä kuitenkin kasvaa hitaasti, koska äidit eivät helposti vaihda lastenruokamerkistä toiseen.

Valio Baby -tuoteperheeseen kuuluu kolme eri tuotetta. Lainsäädäntö määrittää tiukat vaatimukset lastenruuille sekä Venäjällä että EU:ssa. Vaatimukset koskevat sekä tuotteiden ravitsemuksellista että mikrobiologista laatua.

Valio Baby -tuotteet ovat läpäisseet kaksivaiheisen, lastenruuille tarkoitetun rekisteröintiprosessin Venäjällä. Tuotteet valmistetaan suomalaisesta maidosta Valion Lapinlahden tehtaalla, jonne valmistui vuonna 2014 moderni jauhetehdas.

Valion Venäjän tytäryhtiö OOO Valio vastaa tuotteiden myynnistä, markkinoinnista ja jakelusta Venäjällä.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT