Ruoka

Vegemessujen ennakkoliput myytiin loppuun tunnissa

"Veganismi on muuttunut pienen porukan puuhastelusta laajan yleisön kiinnostuksen kohteeksi", arvioi messujen pääsuunnittelija Karry Hedberg.
Kari Salonen
Vegemessuilla maistellaan kasvisruokia. Kuvassa nyhtökauraa.

Suomen ensimmäisten kasvisruokaan keskittyvien Vegemessujen ennakkoliput myytiin loppuun tunnissa, tiedottavat tapahtuman järjestäjät. Messut pidetään Kattilahallissa Helsingissä tammikuun viimeisenä lauantaina.

“Vegemessujen suosio etukäteen ei ole yllättänyt, mutta on hienoa nähdä kuinka veganismi on muuttunut pienen porukan puuhastelusta laajan yleisön kiinnostuksen kohteeksi. Nyt on selvästi juuri oikea hetki järjestää tällainen tapahtuma, vegebuumi ei näytä laantumisen merkkejä vaan kasvattaa suosiotaan jatkuvasti”, kertoo Vegemessujen pääsuunnittelija Karry Hedberg.

Vegemessuilla on mukana on yli 40 näytteilleasettajaa. Esiteltävät tuotteet ovat sataprosenttisesti kasvipohjaisia.

"Niin sekasyöjät kuin vannoutuneet sipsikaljavegaanit ovat tervetulleita tutustumaan ruoan tulevaisuuteen innostavan ohjelman ja monipuolisten näytteilleasettajiemme avulla! Haluamme olla osana järkevää ja asiapitoista keskustelua ruokakulttuurin kehityksestä, ilman kiihkoilua suuntaan tai toiseen”, kertoo Vegemessujen tuottaja Suvi Auvinen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Luulitko, että pakastepizza kannattaa paistaa uunin keskiosassa pellillä? Valmistaja kertoo, miten se oikeasti kannattaa tehdä

Valion Oddlygood-tuotteet eivät vielä kannattavuudellaan juhli, mutta kasvuodotukset ovat kovat

Yksi Suomen suurimmista kasvistuotteista on lihatalon käsialaa – "Liha, maito, kasvikset ja vilja eivät sulje toisiaan pois", Atrialta todetaan

Keskustan kansanedustaja Kärnä: "Me suomalaiset syömme liikaa lihaa – sitä tulisi syödä vähemmän, mutta laadukkaampaa, eettisempää ja ekologisempaa"