Suomalainen Maaseutu

Cadillacit kiilsivät peltocruisingissa Nivalassa

Kymmenet ameriikanraudat kuten Cadillacit kiersivät Pohjois-Pohjanmaan peltolakeuksilla heinäkuun viimeisenä lauantaina, hieman rapakontakaisessa hengessä.
Visa Vilkuna
Kymmeniä amerikkanrautoja kiersi heinäkuun viimeisenä päivänä Nivalan pikkuteitä ja kylänraitteja Peltocruisingin hengessä.

Nivalassa on isot ja hoidetut peltoaukeat. Kalajokilaakso on myös tunnettu voimallisesta harrasteajoneuvokannasta ja vanhoja jenkkejä löytyy poikkeuksellisen runsaasti. Kun nämä yhdistettiin, syntyi Peltocruising 2021 -tapahtuma, kertovat idean kehittäneet Minna-Liisa ja Matti Myllylä.

Vastaava kokoontumisajo järjestettiin pienimuotoisesti vuosi sitten ja hyvän palautteen ansiosta tapahtuma päätettiin järjestää uudelleen heinäkuun viimeisenä lauantaina.

Nivalan kaupunki ja Nivalan Teollisuuskylä tarjosivat kahvit ja makkarat osallistujille.

Nivalan uimahallin parkkipaikalla oli viitisenkymmentä kunnoltaan vaihtelevaa harrasteautoa lauantaina iltapäivällä. Toiset kiilsivät komeammin kuin uutena, kun toisissa näkyi ajan patinaa ja ruosteen salakavalan hampaan aikaansaannoksia.

Auto- ja moottoripyöräletka lähti uimahallilta pitkin Nivalan peltomaisemaa. Ensimmäinen etappi oli Maliskylän Crazyland. Aikaa oli varattu niin, että Pasi Keskisarjan luomukseen pääsi rauhassa tutustumaan.

Seuraava etappi oli entinen kunnalliskoti, nykyinen Jokihovi, joka on kunnostettu majoitus-, kokous- ja tapahtumakäyttöön.

Visa Vilkuna
Cadillacit asettuivat perhepotrettiin kruisailukierroksen päätteeksi.

Reilun 30 kilometrin siirtymä ajettiin pieniä, viljelysaukeiden halki luikertelevia teitä myöten.

Visa Vilkuna
Nash vuodelta 1926 oli tapahtuman vanhin ajoneuvo.

Lue lisää

Kivenmurikat perunan ja sipulin seassa saavat kyytiä tällä koneella

Kotimainen kosteusmittari on sadonkorjaajan luottokaveri

Hampun tulo viljelyyn rohkaisi puimurikaupoille: ”Korjuukoneen yhtiöittäminen sopi kaikille osapuolille

Sata vuotta yhtäjaksoisesti pienviljelijän asialla