Suomalainen Maaseutu

Video: Tältä näyttää venäläinen puimuri – Mustanmeren kupeesta tuotu Rostselmash on esillä KoneAgriassa

Maahantuonti on alkamassa. Suurelta osin länsimaisista osista koottu Rostelmashin puimuri tulee Mustanmeren kupeesta Rostovista. Suomeen ei ole aiemmin tuotu venäläisiä puimureita.

Kyselijöitä ja katselijoita on riittänyt puimurien ympärillä. Katsotaan, syntyykö vielä kauppoja, toteaa toimitusjohtaja Miska Ullvén Heftwaylta.

Heftway aloittelee venäläisen Rostselmashin puimurien maahantuontia ja markkinointia. Kaksi konetta on tuotu ja niitä on testattu syksyn puinneilla. Nyt ne ovat esillä KoneAgria-messuilla Tampereella.

Rostselmashin tehdas sijaitsee Venäjän vahvalla vilja-alueella Rostovissa Mustanmeren lähellä. Koneet perustuvat pitkälti länsimaiseen tekniikkaan. Moottorit tulevat Cumminsilta ja voimansiirto ZF:ltä. Hydrauliikka ja sähkölaitteet ovat lännestä, laakeritkin.

Ullvénin mukaan ohjaamo ja leikkuupöydät sekä kokoonpano on venäläistä samoin runko.

Rostselmashin puimureita ei ole aiemmin tuotu Suomeen, mutta Virossa niitä myydään. Markkinaosuus on 16 prosenttia, Ullvén sanoo.

KoneAgriassa ovat esillä tehtaan pienin ja suurin kohlinpuimuri. Pienimmän, Nova 330:n hinta jää jonkin verran alle 100 000 euroa, Ullvén kertoo.

Lue lisää

Jättääkö tämä robotti mansikanpoimijat työttömiksi? Katso video suomalaisilla mansikkatiloilla testattavasta uutuuskoneesta

Kun lannoitejuna saapuu Venäjältä, alkaa tohina – Cemagro siirsi tuotannon raja-aseman kylkeen Tohmajärvelle

Hampun tulo viljelyyn rohkaisi puimurikaupoille: ”Korjuukoneen yhtiöittäminen sopi kaikille osapuolille

Puimurimyynti elpyi 160–180 koneeseen komponenttipulasta huolimatta