Suomalainen Maaseutu

Konepajan toimitusjohtaja Terhi Korte: ”Parhaimmat ideat tulevat pellon reunalta”

Valssimyllyistään tunnetuksi tullut Aimo Kortteen Konepaja kuuntelee kehitysprojekteissaan myös asiakkaan ääntä.
Antti Savolainen
Terhi Kortteen vetämä Aimo Kortteen Konepaja on mukana Okrassa. Esillä on valssimyllyjen lisäksi myös uusi palvelu Etulaskuri, 
jolla voi tehdä laskelmat kannattavimmasta murskesäilönnästä. Arkistokuva.

Reilu vuosi sitten liikenneonnettomuudessa menehtynyt Aimo Korte jätti jälkeensä suuret saappaat ja ison palan suomalaista menestystarinaa.

"Aimo ehti 50 vuoden aikana piirtää konepajatoiminnalle vahvat raamit. Saappaat, joihin olen astunut, ovat isot ja pysähtymiseen ei ole varaa. Markkinoiden suhteen on haettava koko ajan uusia suuntia ja myös tuotekehityspuolella on kuljettava aistit avoimena", toimitusjohtaja Terhi Korte kertoo.

Maatalouden aaltoliike sekä erinäiset kustannuspaineet heijastuvat Kortteen mukaan luonnollisesti myös konepajatoimintaan.

"Aika on haastava, joten meidän tulee olla koko ajan hereillä, jotta voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman kustannustehokkaita ratkaisuja."

Konepajan uusimpiin palvelumuotoihin kuuluu kesän kynnyksellä lanseerattu Etulaskuri, joka esitellään suurelle yleisölle myös Okrassa.

"Sen avulla voidaan tehdä tilakohtaiset laskelmat esimerkiksi kannattavimmasta murskesäilönnästä. Laskurin avulla voidaan vertailla muun muassa sitä, että paljonko tilan viljamäärä maksaa kuivattuna ja säilöttynä tai minkälainen hintalappu syntyy, jos vilja säilötään murskausmenetelmällä tuubin sijasta laakasiiloon. Vertailuluvut ovat selkeät ja helppolukuiset", Korte esittelee.

Uutuudestaan huolimatta ilmainen palvelumuoto on saanut erittäin hyvää palautetta.

"Palvelun tarjoamat laskelmat ja kaavat perustuvat luotettaviin tutkimuksiin. Niinpä laskuria voidaan käyttää huoletta myös syksyn budjetoinnissa ja tätä kautta säästetään selkeitä euroja."

Teknologia ja sen kehittyminen ovat Kortteen mukaan asia, joihin konepajalla tullaan myös tulevaisuudessa panostamaan.

"Teknologia on tie tulevaisuuteen, sillä se tuo mukanaan niin säästöä kuin tehokkuuttakin. Tämä huomioidaan tarkalla korvalla myös meidän alalla. Tulevaisuus luodaan kuitenkin yhdessä asiakkaiden kanssa, joten toiveet, terveiset ja hyvät ideat otetaan suurella kiitollisuudella vastaan. Pellon tai laakasiilon reunalla ovat aina asuneet tämän firman parhaimmat konsulentit", toimitusjohtaja luonnehtii kiitollisena.

Terhi Kortteen luotsaama konepaja luo näyttävää jalanjälkeä myös ulkomailla.

Yrityksen päämarkkinat ovat Euroopassa ja Venäjällä, mutta vuoden 2017 joulukuussa yritys solmi merkittävän jälleenmyyntisopimuksen myös Etiopiaan.

"Se on ensimmäinen askel Afrikkaan. Edessä on mielenkiintoinen sarka, sillä Etiopia luo jo maanosana monia mahdollisuuksia. Kausivaihteluiden tasapainottamiseksi kiinnostus suuntautuu luonnollisesti eteläisen pallonpuoliskon maihin, mutta pidämme kuitenkin kiinni hallitun laajentamisen periaatteesta."

Aimo Kortteen Konepaja on esillä myös Okra-messuilla. Konepajan osastolla on nähtävillä tuttujen tuotteiden lisäksi myös odotettuja uutuuksia.

Kortteen mukaan suositun W-Max kiekkomyllyn sarjaa täydentää nyt välimalliksi luonnehdittu W-Max 15.

"Tämä tehtiin asiakkaiden pyynnöstä ja on jo uutuudestaan huolimatta lunastanut paikkansa."

Muokattu 3.7.2018 klo 9:32 haastateltavan nimi oikeaan muotoon.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raato piiloon kuvun alle – Jari Kosken keksintö suojaa ruhoa pedoilta, rotilta ja katseilta

Okrasta saa uusinta tietoa ja tapaa kollegoita

Murskevilja säästää kustannuksia: "viljasiiloja ei ole tarvinnut rakentaa"