Näin voi vähentää ostovalkuaisen tarvetta – entsyymisäilöntä nostaa viljan valkuaispitoisuutta - Suomalainen Maaseutu - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Suomalainen Maaseutu

Näin voi vähentää ostovalkuaisen tarvetta – entsyymisäilöntä nostaa viljan valkuaispitoisuutta

Monilla tiloilla on menetelmästä hyviä kokemuksia. Ruukin koeaseman vertailussa se maistui naudoille kuivattua ohraa paremmin.
Markku Pulkkinen
Hannu Koskisen ja Mirva Lanssilan tilan naudat saavat karkearehun lisäksi muurahaishapollaa ja Maxammonilla säilöttyä ohraa ja kauraa, härkäpapua sekä perunankuoria. Maitorotuisten nautojen päiväkasvu on ollut keskimäärin 640 grammaa.

Lopella lihakarjatilaa pitävät Hannu Koskinen ja Mirva Lanssila käyttivät Maxammon-säilöntäainetta ensimmäisen kerran viime syksynä. Viljaa on nyt syötetty 280 naudalle puolisen vuotta. Muiden tilojen hyvät kokemukset innostivat kokeiluun.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Selvitys: Viljan ylikuivauksen välttäminen pienentää energiankulutusta huomattavasti

Isokyröläisen maatalousyhtymä Sippolan uudessa kuivurissa toteutettiin hanke, jonka tavoitteena oli saada tasalaatuisempaa viljaa sekä säästää aikaa ja rahaa

Salolainen maatalousyrittäjä Aki Riski on etsinyt kerääjäkasveille tehokkainta kylvötekniikkaa: "Kerääjäkasvien kylvössä ongelmana on pieni siemenkoko"