Tutkimus: Osa-aikalaidunnus sopii robottitiloille parhaiten – näin laidunnuksesta saadaan paras hyöty tutkijan ohjeilla - Suomalainen Maaseutu - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Suomalainen Maaseutu

Tutkimus: Osa-aikalaidunnus sopii robottitiloille parhaiten – näin laidunnuksesta saadaan paras hyöty tutkijan ohjeilla

Laiduntamisen järjestämisessä robottinavetoista on omat haasteensa. Osa-aikalaidunnus voi olla ratkaisu joillekin tiloille.
Markku Vuorikari
Laiduntamisesta saadaan paras hyöty, kun laidun sijaitsee mahdollisimman lähellä navettaa. Silloin lehmät oppivat käymään laitumella nopeammin ja menevät sinne mieluummin. Maidontuotannonnolla energiaa vievää kävelyäkin on vähemmän.

Laidun on edullista rehua. Edullisuus ei kuitenkaan auta, jos lehmät eivät löydä laitumelta riittävästi syötävää ja maitotuotos laskee. Laidunrehun edullisuutta voi ruotsalaisen tutkimuksen mukaan hyödyntää parhaiten osa-aikalaidunnuksella, jossa lehmät ovat ulkona muutaman tunnin aamulla ja illalla ja muun ajan ne ruokitaan navetassa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Selvitys: Viljan ylikuivauksen välttäminen pienentää energiankulutusta huomattavasti

Isokyröläisen maatalousyhtymä Sippolan uudessa kuivurissa toteutettiin hanke, jonka tavoitteena oli saada tasalaatuisempaa viljaa sekä säästää aikaa ja rahaa

Salolainen maatalousyrittäjä Aki Riski on etsinyt kerääjäkasveille tehokkainta kylvötekniikkaa: "Kerääjäkasvien kylvössä ongelmana on pieni siemenkoko"