Herne yllätti Mika Saaren heti mieluisasti: "Koin, ettei ollut järkeä viljellä sitä samaa, mitä kaikki muutkin" - Suomalainen Maaseutu - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Suomalainen Maaseutu

Herne yllätti Mika Saaren heti mieluisasti: "Koin, ettei ollut järkeä viljellä sitä samaa, mitä kaikki muutkin"

Ylistarolainen Mika Saari lähti helposti innostuvana kokeilemaan vuosi sitten herneenviljelyä tärkkelysperunan ja rehuviljojen rinnalla. Kun vuosi oli kasvuoloiltaan otollinen herneelle, ja satokin oli hyvä, viljely jatkuu tänä vuonna.
Arto Takalampi
Ylistarolainen viljelijä Mika Saari kokeili viime vuonna ensi kerran hernettä 10 hehtaarin alla niin hyvin kokemuksin, että viljely jatkuu tänä vuonna samansuuruisella viljelyalalla. Hän aikoo hyödyntää viljelyssä kaikki uudet mahdollisuudet kuten Como-lisäravinteen ja kasvunsääteen käytön.

Rehuviljan heikko hinta ja markkinat ovat saaneet viljelijä Mika Saaren Seinäjoen Ylistarossa kokeilemaan vuosien varrella myös erikoiskasvien viljelyä rehuviljan rinnalla.

"Koin, ettei ollut järkeä viljellä sitä samaa, mitä kaikki muutkin, ja lähdin hakemaan korvaavia kasveja. Nyt on kolmena vuonna ollut tärkkelysperunaa ja viime vuonna ensi kerran hernettä", hän sanoo.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Selvitys: Viljan ylikuivauksen välttäminen pienentää energiankulutusta huomattavasti

Isokyröläisen maatalousyhtymä Sippolan uudessa kuivurissa toteutettiin hanke, jonka tavoitteena oli saada tasalaatuisempaa viljaa sekä säästää aikaa ja rahaa

Salolainen maatalousyrittäjä Aki Riski on etsinyt kerääjäkasveille tehokkainta kylvötekniikkaa: "Kerääjäkasvien kylvössä ongelmana on pieni siemenkoko"