Hiiliviljely on osa maitotilan arkea – koulutus kasvatti ymmärrystä juuriston roolista hiilensidonnassa - Suomalainen Maaseutu - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Suomalainen Maaseutu

Hiiliviljely on osa maitotilan arkea – koulutus kasvatti ymmärrystä juuriston roolista hiilensidonnassa

Kärsämäkiset maidontuottajat Paula ja Mika Autio panostavat lypsykarjatilallaan maidontuotannon ohessa myös hiiliviljelyyn. Se tarkoittaa sellaisten viljelymenetelmien ja nurmilajikkeiden valintaa, joilla saadaan sidottua hiiltä maaperään. Tilatasolla menetelmät ovat hyvinkin tuttuja ja perinteisiä.
Erkki Kivelä
Paula ja Mika Aution tilalla Kärsämäellä on hyvälaatuisen säilörehun tekeminen ensisijaisen tärkeää. Nurmiviljelyyn panostaminen edistää samalla myös nurmen hiilensidontaa. Tilan rehunteossa, kuten karhottamisessa, auttaa Mikan veli Mauri Autio.

Paula ja Mika Aution tila on yksi Valion hiiliviljelykoulutukseen osallistuneista 250 maitotilasta. Valion ja Baltic sea action groupin (BSAG) yhdessä järjestämässä vapaaehtoisessa koulutuksessa käydään läpi eri ratkaisuja, joilla maitotilat voivat parantaa maaperän hiilensidontaa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Selvitys: Viljan ylikuivauksen välttäminen pienentää energiankulutusta huomattavasti

Isokyröläisen maatalousyhtymä Sippolan uudessa kuivurissa toteutettiin hanke, jonka tavoitteena oli saada tasalaatuisempaa viljaa sekä säästää aikaa ja rahaa

Salolainen maatalousyrittäjä Aki Riski on etsinyt kerääjäkasveille tehokkainta kylvötekniikkaa: "Kerääjäkasvien kylvössä ongelmana on pieni siemenkoko"