Tällä tilalla ei tingitä ruuan laadusta, määrästä tai vahvuudesta: "Onnistunut ruokinta lähtee aina hyvistä komponenteista" - Suomalainen Maaseutu - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Suomalainen Maaseutu

Tällä tilalla ei tingitä ruuan laadusta, määrästä tai vahvuudesta: "Onnistunut ruokinta lähtee aina hyvistä komponenteista"

Sauli Joensuun ja Anita Lepistön karjatilalla on eletty viimeiset kymmenen vuotta voimakasta kasvun aikaa. Tilan erityisvahvuus on naudanlihantuotanto, jonka kehittämiseksi raahelaistilalla panostetaan voimakkaasti myös hyviä kasvutuloksia tuottavaan ruokintaan.
Anne Anttila
Emolehmätuotantoon sekä lihanautojen loppukasvatukseen erikoistuneella Joensuun tilalla on onnistuttu myös ruokinnan suhteen. Laadukasta apetta on aina saatavilla ja tämä näkyy ennen kaikkea hyvinä päiväkasvuina. Sauli Joensuu sanoo aloittaneensa Anita Lepistön kanssa karjatilan pidon täysin alkeista.

Kun lähtee karjapuolelle tyhjästä, niin kiinnostus alaan sekä vahva usko kotimaisen lihan tuotantoon ovat tämän tuotantomallin kantavin voima. Näillä ajatuksilla mennään jatkossakin eteenpäin, Sauli Joensuu alleviivaa.

Sukupolvenvaihdos kasvinviljelyyn keskittyneellä Joensuun tilalla tehtiin vuonna 2006, mutta jo neljä vuotta myöhemmin päädyttiin kuitenkin tuotantosuunnan muutokseen.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Selvitys: Viljan ylikuivauksen välttäminen pienentää energiankulutusta huomattavasti

Isokyröläisen maatalousyhtymä Sippolan uudessa kuivurissa toteutettiin hanke, jonka tavoitteena oli saada tasalaatuisempaa viljaa sekä säästää aikaa ja rahaa

Salolainen maatalousyrittäjä Aki Riski on etsinyt kerääjäkasveille tehokkainta kylvötekniikkaa: "Kerääjäkasvien kylvössä ongelmana on pieni siemenkoko"