"Itsekin perunanviljelijänä toimineena huomasin tämän tarpeen – kenelläkään ei tuntunut olevan aikaa tehdä niitä töitä" - Suomalainen Maaseutu - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Suomalainen Maaseutu

"Itsekin perunanviljelijänä toimineena huomasin tämän tarpeen – kenelläkään ei tuntunut olevan aikaa tehdä niitä töitä"

Tyrnäväläinen urakoitsija Jari Keränen huomasi itsekin perunanviljelijänä, mitä myönteisiä vaikutuksia pellon pinnan muotoilulla oli satoihin. Tästä syntyi ajatus alkaa urakoida pellon lanauksia, ja nyt toiminta on laajentunut valtakunnalliseksi peruna- ja viljapelloilta myös nurmimaille.
Arto Takalampi
Jari Keräsen pellonlanausyksikkö on varsin järeä. Viisitonninen ja seitsenmetrinen lana vaatii myös järeän veturin, jotta työ käy vaivatta eivätkä viimeiset tehot ole käytössä. Yksikkö myös tiivistää maan riittävästi, eikä uusintalanauksia ole tarvinnut tehdä painumien vuoksi. Paikalliset siirtymät onnistuvat yksikön omin voimin, mutta pidemmät matkat se matkaa lavetilla.

Lähtökohta Jari Keräsen aloittamalle urakoinnille oli hyvä, sillä Tyrnävä Pohjois-Pohjanmaalla on yksi Suomen peruna-aitoista. Viljelyolosuhteiden varmistamiseksi ja sadon parantamiseksi osa tasaisistakin pelloista vaati kuitenkin muotoilua.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Selvitys: Viljan ylikuivauksen välttäminen pienentää energiankulutusta huomattavasti

Isokyröläisen maatalousyhtymä Sippolan uudessa kuivurissa toteutettiin hanke, jonka tavoitteena oli saada tasalaatuisempaa viljaa sekä säästää aikaa ja rahaa

Salolainen maatalousyrittäjä Aki Riski on etsinyt kerääjäkasveille tehokkainta kylvötekniikkaa: "Kerääjäkasvien kylvössä ongelmana on pieni siemenkoko"