Ranskalaiset torjuvat sinimailasella tuontivalkuaista – olisiko siitä rehuksi myös Suomessa? - Suomalainen Maaseutu - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Suomalainen Maaseutu

Ranskalaiset torjuvat sinimailasella tuontivalkuaista – olisiko siitä rehuksi myös Suomessa?

Runsaasti valkuaista sisältävä sinimailanen on kelpo rehu naudoille. Ranskassa sinimailasta eli alfalfaa jalostetaan pelleteiksi.
Markku Pulkkinen
Luzéal-osuuskunnan 20 000 hehtaarin sopimusalalla tuotetaan sinimailasesta neljällä korjuulla keskimäärin 13 tonnin kuiva-ainesatoja.

Vauhdilla etenevä perhosniittokone leikkaa sinimailasta Champagnen maakunnassa Ranskassa. Hetken päästä perässä seuraa karhotin ja sen perässä pyyhältää ajosilppuri, joka noukkii mailaset karholta ja puhaltaa silpun vieressä kulkevan rekan lavalle. Sinimailasen korjuu viinitarhojen keskellä on tehokasta touhua.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Selvitys: Viljan ylikuivauksen välttäminen pienentää energiankulutusta huomattavasti

Isokyröläisen maatalousyhtymä Sippolan uudessa kuivurissa toteutettiin hanke, jonka tavoitteena oli saada tasalaatuisempaa viljaa sekä säästää aikaa ja rahaa

Salolainen maatalousyrittäjä Aki Riski on etsinyt kerääjäkasveille tehokkainta kylvötekniikkaa: "Kerääjäkasvien kylvössä ongelmana on pieni siemenkoko"