Mikä merkitys lehtilannoituksella on? Näin vastaavat viljelijä ja tutkija - Suomalainen Maaseutu - Maaseudun Tulevaisuus
Suomalainen Maaseutu

Mikä merkitys lehtilannoituksella on? Näin vastaavat viljelijä ja tutkija

Hivenravinteita lisätään monilla tiloilla alkukesän tankkiseoksiin. Lehtilannoituksen koetaan turvaavan satoa, mutta hyötyjä on vaikea tarkasti mitata.
Huhtikuun lopussa kylvetyn Quarna-vehnän satopotentiaali näytti kesäkuun puolessavälissä hyvältä. Kevätvehnät ja -ohrat saavat maatalousyhtymä Teräväisellä lehtilannoituksen rikkakasvi- ja tautiaineseoksessa 2–3 kertaa kasvukaudessa.

Maatalousyhtymä Teräväisellä, Mäntsälässä, hivenravinteet ovat kuuluneet alkukesän ruiskutusohjelmaan kymmenisen vuotta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Puimureiden pitkän huoltokokemuksen omaava yrittäjä Heikki Leino: "Kaikkein parasta olisi, jos puimurit huollatettaisiin heti puintien jälkeen"

Monitoimitilalliset Piia-Maria ja Jarkko Rautiainen liputtavat laadun ja ammattitaidon puolesta: "Pääluku on pidetty samana, sillä keskiössä ei ole määrä vaan hyvä lopputulos"

Vuokratraktoreiden suosio kasvussa – "Vuokratraktori onkin ollut hyvä ratkaisu kuukauden tarpeeseen"