Suomalainen Maaseutu

Toni Jakonen kehittää emolehmätuotantoa määrätietoisesti: "Monet asiat tehdään liian vaikeasti, tiedän sen itsekin kantapään kautta oppineena"

Ape antaa potkua emolehmille.
Arto Takalampi
Jakosen tilakeskuksessa näkyvät etualalla neljä eläinhallia eli kylmäpihattoa sekä niihin kiinteästi liittyvät erilliset poikimakatokset/vasikkapiilot ja ruokintakatokset. Rakennustavalla saatiin rakennuskuluja minimoitua verrattuna siihen, että kaikki toiminnot olisi sullottu yhteen rakennukseen. Etäämpänä olevassa isossa hallissa ovat laakasiilot. Taustalla näkyy yhtenäinen, kokonaan raivattu 160 hehtaarin lohko.

Kun Toni Jakosen emolehmätilalla Siikalatvan Piippolassa valmistui viimeinen neljästä sadan emolehmän hallista vuonna 2018, siirryttiin samalla terveyssyistä paaliruokinnasta appeeseen, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Emolehmätuotantoa on kehitetty tilalla määrätietoisesti ja ajatuksella.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Lihakauppias uskoo pihvikarjanlihan brändäykseen, tuottajat epäileväisempiä

100 euron kilohinta sopii laatulihaa arvostaville – kolminumeroinen luku ei pihvikarjankasvattajan kukkaroa lihota

Veljekset eivät jääneet aikailemaan: Sukupolvenvaihdos, tuotantosuunnan muutos ja uusi pihatto vain parissa vuodessa – "On ollut melkoista haipakkaa"

Maansiirtotyöt ja maa-aineksen myynti ovat lammilaisen monialayrityksen tukijalkoja – "alkuvuosi oli vilkas, ensi vuodesta veikkaan tätä vuotta hiljaisempaa"