Suomalainen Maaseutu

”Juurikkaan viljelyssä oli seitsemän vuoden tauko, kun kyllästyin ruiskuttamiseen" – viljelytekniikan kehitys innosti uudelleen kasvin pariin

Sokerijuurikkaan viljely kiinnostaa hetken tauon jälkeen Hämeessä. Urakointipalveluiden ansiosta kynnys aloittaa viljely uudelleen on madaltunut.
Markku Pulkkinen
Sami-Jussi Talpila (vas.) ja Kaarlo Siukola toteavat, että Conviso Smart -viljelymenetelmä on toiminut Talpilan 12 hehtaarin sokerijuurikaspellolla. Odotuksissa on 40-50 tonnin hehtaarisato.
MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea tämän jutun sekä muita mielenkiintoisia vain tilaajille tarkoitettuja sisältöjä.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos olet jo tilaaja, ota digisisällöt käyttöösi.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea vain tilaajille tarkoitettuja juttuja.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää

Video: Näin nousee sokerijuurikas – sato on vaikeasta kasvukaudesta huolimatta keskimääräinen

Yle uutiset: Perinteinen jurttiralli alkoi – sokerijuurikkaita kulkee maanteillä tonneittain Säkylän sokeritehtaalle

Koneviesti: Maatalousurakoinnista on tullut vakavasti otettavaa yritystoimintaa – näillä keinoilla Koneurakointi Karvola pitää pyörät pyörimässä vuoden ympäri

Kanniaiset laittoivat maidontuotantoon ison vaihteen päälle Puolangalla: "Kanadasta tarttui mukaan pihaton 6-rivinen pohjaratkaisu"