Suomalainen Maaseutu

"Harvasta viljelykasvista tulee näin hyvä fiilis"

Maidontuottaja Markku Kauppinen liputtaa rehumaissin nimiin. Kuivasta kesästä huolimatta tilan satonäkymät ovat erityisesti rehumaissin osalta varsin hyvät.
Anne Anttila
Maidontuottaja Markku Kauppinen viljelee rehumaissia jo kolmatta kesää. – Hyödyt näkyvät maitotilissä, sillä maissi maistuu ja myös tuotokset ovat nousseet, Kauppinen iloitsee.

Rehumaissi sekä kevätruisvehnä tekevät tuloaan myös Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalle. Kyseiset viljelykasvit tuottavat mahdollisuuden tehostaa karjatilojen rehutuotantoa sekä parantaa samalla karjatilojen kannattavuutta.

Ajantasalla-hanke järjesti tilaisuuden tutustua Reisjärvellä sijaitsevalla Riihimäen tilalle, jossa molemmat uudet viljelykasvit ovat kasvussa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Suomalaiset karjaharjat matkaavat maailmalle: Parhaillaan lastauksessa on merikontillinen Chicagoon – myös eläintarhat kiinnostuneita

Janakkalalaisella Jouni Aaltosella on hurja tavoite: 8 000 kiloa ruista hehtaarilta