Suomalainen Maaseutu

Yrittäjä aloitti nautakasvattamolla

MT Plus Suomalainen Maaseutu 25.11.2018

Loimaalainen Eero Saari aloitti yrittäjätaipaleensa rakentamalla osakeyhtiömuotoisen nautakasvattamon. Ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet hyvin.

Markku Pulkkinen
Eero Saari on tyytyväinen päätökseensä ryhtyä naudanlihan tuottajaksi. Työ on mielekästä ja kaikki on mennyt hyvin. Puolen vuoden aikana vain yhtä vasikkaa on jouduttu lääkitsemään. Eläimet tulevat kasvattamoon 5–6 kuukauden ikäisinä ja lähtevät 18–19 kuukauden iässä. Karsinat ovat tasalattiaisia ja ne tyhjennetään traktorilla.
Eero Saari on tyytyväinen päätökseensä ryhtyä naudanlihan tuottajaksi. Työ on mielekästä ja kaikki on mennyt hyvin. Puolen vuoden aikana vain yhtä vasikkaa on jouduttu lääkitsemään. Eläimet tulevat kasvattamoon 5–6 kuukauden ikäisinä ja lähtevät 18–19 kuukauden iässä. Karsinat ovat tasalattiaisia ja ne tyhjennetään traktorilla.
Markku Pulkkinen
Ruokintapöytä on 4,5 metriä leveä. Lämmitettävien juomakuppien sähkökeskukset on nostettu kolmen metrin korkeuteen, jotta eläimet eivät pääse vaurioittamaan niitä.
Ruokintapöytä on 4,5 metriä leveä. Lämmitettävien juomakuppien sähkökeskukset on nostettu kolmen metrin korkeuteen, jotta eläimet eivät pääse vaurioittamaan niitä.

Syksyinen keskipäivän hetki 250 eläimen nautakasvattamossa on rauhallinen. Eläimillä on reilusti apetta edessään ja räntäsateinen pohjoistuuli raikastaa pihaton ilmaa. Tuore naudanlihan tuottaja Eero Saari katselee eläimiä ja toimivaa rakennusta tyytyväisenä.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT