Suomalainen Maaseutu

Hernettä tarvitaan lisää rehuihin – soijaa on jo korvattu paljon kotimaisella valkuaisella

A-Rehu on valmis lisäämään herneen käyttöä lähes rajattomasti. Tavoite on siirtyä kokonaan kotimaiseen valkuaiseen ja korvata soija herneellä sekä härkäpavulla.
Pasi Leino
Herneenviljelylle on nyt tuhannen taalan paikka. Esimerkiksi merkittävin suomalainen rehunvalmistaja A-Rehu Oy tarvitsee heti 10 miljoonaa kiloa hernettä, jatkossa jopa 30 miljoonaa kiloa yrityksen siirtyessä kotimaiseen valkuaiseen.

Atrian rehuyhtiö A-Rehun Koskenkorvalle ensi vuoden alussa valmistuva tehdaslaajennus nostaa huomattavasti yrityksen valmistamien rehujen kokonaismäärää. Samalla se lisää kotimaisen viljan ja palkokasvien, erityisesti herneen hankintaa ja käyttöä.

Haluatko jatkaa lukemista?
MTPLUS-artikkelit ovat vain tilaajille. Jos haluat jatkaa lukemista, tilaa kahden viikon maksuton koejakso alla olevasta linkistä. Saat käyttöösi kaikki digipalvelut sekä näköislehden.
Kokeile 2 viikkoa maksutta
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta?
Aktivoi tunnuksesi
Haluatko jatkaa lukemista?
MTPLUS-artikkelit ovat vain tilaajille. Jos haluat jatkaa lukemista, tilaa kahden viikon maksuton koejakso alla olevasta linkistä. Saat käyttöösi kaikki digipalvelut sekä näköislehden.
Kokeile 2 viikkoa maksutta
Vai oletko jo tilaaja, mutta et ole aktivoinut lukuoikeutta?
Aktivoi lukuoikeus
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisen Maaseudun teemat ja ilmestymispäivät

Lypsykarjatilan emäntä Johanna Niskanen ei nivelrikosta huolimatta luovu lehmistä

Pesäpallokentiltä maitotilalliseksi: "Periaatteemme on, että kannustaminen ja oikea asenne kantavat pitkälle"